Borneo

Borneo er verdens 3. største ø og deles mellem Malaysia, Indonesien og Brunei. Borneo i InterTravel regi er alene den malaysiske del bestående af delstaterne Sabah og Sarawak samt det føderale territorie, øgruppen Labuan. Borneo hitter på mange rejsendes ønskeliste, og det er der mange åbenlyse grunde til. Ikke mange steder får man verdensklasse natur- og dyreoplevelser som på Borneo og så endda på en måde, så de fleste har mulighed for at få et godt udbytte af rejsen. Det er nemt at komme rundt i selskab med vores dygtige lokale guider, der ikke blot ved en masse om landet, naturen, dyrelivet og kulturen, men også får rejsens elementer til at spille sammen. Det fungerer bare godt, også langt inde i regnskoven på besøg hos Ibanfolket i deres langhuse, skal du blot koncentrere dig om at opleve og suge alle indtrykkene til dig!

Vis mere
Udflugter
Vi har 12 udflugter i Borneo

Byrundtur i Kota Kinabalu

Pris DKK 210,-

På denne tur skal I opleve en mellemstor, moderne asiatisk by, der er blevet genopbygget efter store ødelæggelser under 2. Verdenskrig. I dag har byen godt 250.000 indbyggere, en dejlig afslappet atmosfære og en fin havnefront. I begynder dagen med en tur op til Signal Hill, hvorfra I har en imponerende panoramaudsigt over Kota Kinabalu og de omkringliggende øer. Herefter skal I ud og sejle for at opleve Tunku Abdul Rahman Park, en nationalpark bestående af 5 øer beliggende lige ud for kysten. Tilbage på fastlandet besøger I Sabah Museum (museet er lukket om fredagen) og slutter dagen af med et besøg på det lokale farverige marked.

Min. 2 personer
Manukan Coral Island

Pris DKK 360,-

Her er turen for jer, der ønsker en afslappende dag ved havet ud for Kota Kinabalu. Om morgenen går turen med båd til Manukan Island, der er den 2. største ø af de 5 i Tunku Abdul Rahman Park og beliggende blot 20 minutters sejlads fra Kota Kinabalu. Omkring øen ligger et fint lille koralrev, og her har I det meste af dagen til at snorkle, nyde solens stråler på stranden, eller gå en tur på en af de mange naturstier gennem mangroveskoven. Hvis I er heldige, kan I måske se aber, leguaner eller næsehornsfugle, som alle lever på øen. Der er frokost i form af madpakker midt på dagen, og sidst på eftermiddagen sejler I retur til Kota Kinabalu. Vær opmærksom på at denne tur starter og slutter på færgehavnen i Kota Kinabalu, hvor færgen afgår kl. 09 - mødetid senest 15 min før. Husk at medbringe håndklæde, badetøj, solcreme og evt. en hat til værn mod solens stråler.

Min. 2 personer.
Jungle Walk Gaya Island

Pris DKK 430,-

Om morgenen går turen med båd til Gaya Island - en af de smukke tropiske øer ikke langt fra Kota Kinabalu. Sammen med guiden følger I stierne gennem mangroveskoven og får måske også et glimt af de vilde dyr - mest mærkværdig er øens maskot, den skæggede gris. Gaya er også kendt for sin befolkning af ø-malajer, hvis landsbyer er bygget på pæle i vandet. I fortsætter til Manukan Island, hvor det vil være en god idé at medbringe maske og snorkel, så øens koralrev og tilhørende beboere kan udforskes. I spiser den medbragte frokost på øen, inden I sidst på eftermiddagen sejler tilbage til havnen i Kota Kinabalu.

Min. 2 personer.
Padas River Rafting

Pris DKK 460,-

Snyd ikke jer selv for en af de største og sjoveste naturoplevelser på Sabah, to timers rafting gennem det mest spektakulære landskab. Om morgenen bliver I hentet på hotellet og kørt 1 ½ time til Beaufort syd for Kota Kinabalu, hvor I stiger på toget, der bringer jer til Pangi. Efter ankomst får I udleveret jeres udstyr, og får en grundig instruktion, inden det går løs med 2 timers adrenalinbrusende sejltur, der afsluttes med frokost. Sværhedsgraden på turen ligger mellem 2-3, det vil sige, at der er passager, hvor gummiflåden glider roligt ned ad floden, mens I passerer det ene mere betagende natursceneri efter det andet. Vi kan også garantere, at lattermusklerne bliver rørt undervejs, og mon ikke også det giver et sug i mellemgulvet under visse passager på floden. Vi bliver ofte spurgt: ”Er det ikke farligt?” Svaret er entydigt ”Nej, det er ikke farligt”. Men turen kræver en rimelig god fysisk form og er ikke velegnet for børn under 12 år. Sikkerheden og kvaliteten af grejet er helt i top. Alle deltagere udstyres med redningsvest og hjelm og får grundig instruktion, inden turen begynder.

Min. 2 personer.
Mount Kinabalu Park

Pris DKK 310,-

I afhentes på hotellet og kører godt 2 timer (88 km) gennem rismarker, små Dusun landsbyer og over højderyggen Crocker Range til foden af Mount Kinabalu i godt 1500 m højde. Der gøres et kort stop i vejsiden ved en lokal frugthandlers bod, inden I begiver jer ind i Kinabalu Parken. Her kan der smages på alskens eksotiske frugter. I besøger Uddannelsescenteret og Mountain Garden, der huser mange forskellige arter af blomstrende rhododendroner, kødædende planter, orkidéer, bregner, egetræer og fugle. Temperaturen i parken er omkring 14-25 ° C, og husk at medbringe en flaske vand, insektmiddel, gode sko og en tynd regnjakke eller regnslag. Før turen går tilbage til Kota Kinabalu, skal I på vandretur ad de smalle stier i den smukke regnskov.

Min. 2 personer.
Kiulu River Rafting

Pris DKK 350,-

I bliver hentet på jeres hotel i Kota Kinabalu og kører gennem tropiske landskaber til Tamparuli, hvor I møder Kiulu floden. Efter en gennemgang af padleteknikker og sikkerhedsinstruktioner, tager I redningsveste og hjelme på, og så går turen ned langs Kiulu River. Undervejs passerer I gummitræer, frugtplantager, rismarker og små isolerede landsbyer. Turen er relativt mild med en 1-2 gradering, men undervejs er der flere passager, der nok skal give et sug i maven. Der bliver serveret frokost undervejs. Husk at medbringe badetøj, praktiske sko, håndklæde og skiftetøj. Redningsveste og hjelme udleveres. Minimumsalderen for at deltage i rafting er 6 år på Kiulu-floden.

Min. 2 personer.
Byrundtur i Kuching

Pris DKK 495,-

Hyggelig tur rundt i Sarawak provinsens charmerende hovedstad, Kuching, der er i 1841 overgik til Sir James Brooke, den første hvide Rajah i Sarawak. Mange bygninger kan dateres tilbage til denne periode, der er gamle kinesiske templer og farverige markeder med spændende varer. Et besøg i Kuching vil ikke være fuldendt uden et besøg på Sarawak Museum. Museet er fra 1891, og har ry for at være det bedste i Sydøstasien. Her findes en fremragende samling lokale etnologiske og arkæologiske artefakter.

Min. 2 personer.
Sarawak River Sunset Cruise

Pris DKK 160,-

Turen begynder fra Kuchings Havnefront senest kl. 17.30, hvor I stiger om bord på MV Equatorial og skal på en 1 ½ times flodkrydstogt på Sarawak-floden. Dette er en vidunderlig måde at opleve Kuching City fra søsiden, og man får fornemmelsen af, hvordan transport til og fra byen var i gamle dage før indførelse af moderne køretøjer. På de fleste dage vil man være i stand til at nyde en naturskøn solnedgang fra dækket på krydstogtskibet.

Min. 2 personer
Semengoh Orangutang Center

Pris DKK 460,-

I afhentes på jeres hotel efter morgenmaden og kører til rehabiliteringscenteret ved Semengoh, hvor en flok rødhårede primater venter jer. Mødet med orangutangerne i den frie natur er storslået. Efter en kort vandretur gennem junglen, kommer I til et lille foderplateau, hvor et par rangers venter. I løbet af få minutter pusler det i træerne omkring jer. De unge aber, der endnu ikke har lært at klare sig selv, kommer to gange om dagen for at få et kosttilskud til den føde, de selv kan finde i regnskoven. Centeret begyndte i 1975 og er beliggende godt 24 km fra Kuching.

Min. 2 personer. Tillæg fra Damai Beach kr. 100,-
Kajaktur

Pris DKK 490,-

Tidligt af sted fra hotellet kl. 08.00 og I kører godt en time til landsbyen, Krokong, hvorfra kajakturen begynder op af den bugtede flod omgivet af smukke landskaber. Undervejs mødes ofte de lokale fiskere og dyrelivet langs floden omgivet af den spændende regnskov. Turen klassificeres som grad 1-2 og foregår i rolige vande, hvor I enten glider eller padler ned af floden. Husk at medbringe en lys kortærmet skjorte, shorts, badetøj, skiftetøj (pakket godt ind i en vandtæt plasticpose), vand, solcreme og hat. I er retur i Kuching ca. kl. 15.00.

Min. 2 personer. Tillæg fra Damai Beach kr. 100,-
Bidayuh Stammens Langhus

Pris DKK 630,-

I afhentes på hotellet i Kuching og kører omkring en times tid til Ana Rais, der er beliggende i hjertet af Padawan Distriktet (ca. 40 km fra Kuching). Ana Rais er det største af Bidayuh stammens langhuse i Borneos Sarawak provins. Det er nu tid til at udforske den fredelige Bidayuh landsby og lære om kulturen i delstaten, om ikke mindst om det spændende dayak folk og deres dagligdag. Disse var tidligere hovedjægere, og i landsbyens Baruk (hovedhuse), kan der stadig ses kranier. I området dyrkes der bl.a. majs, sukkerør, ananas, papaya og ris.

Min. 2 personer.
Bako Nationalpark

Pris DKK 690,-

Godt 35 minutters kørsel fra Kuching ligger landsbyen, Bako, hvorfra I sejler til selve parken, der er beliggende på en halvø. Sejlturen tager 25 minutter afhængigt af tidevandet. Bako er et af de bedste steder i Sarawak, hvor man kan opleve dyrelivet i naturlige omgivelser. De forskellige typer af dyr, der er mulighed for at ”spotte” i Bako omfatter næseaber, sølvblad aber, langhalede makakaber, vildsvin, varaner og rigtig mange fuglearter. Den tropiske regnskov spænder fra mangrove til skov samt tropisk sump-, klippe- og strand vegetation. I skal på vandretur i den smukke park, og der er flere forskellige stier at følge afhængigt af Jeres fysik og interesse. Retur til Kuching midt på eftermiddagen.

Min. 2 personer. Tillæg fra Damai Beach kr. 100,-
Hoteller
Vi har 16 hoteller i Borneo