Burma

Burma, eller Myanmar, som nu er landets officielle navn, var i mange år et lukket land for turister, og hvem har ikke hørt om militærjunta og Aung San Suu Kyi? At rejse til Burma er en autentisk oplevelse, og det fremstår vel nærmest, som Thailand gjorde det for 50 år siden. Du får mulighed for at opleve landets mange seværdigheder, smukke templer og pagoder, flotte landskaber og ikke mindst en utroligt venlig og nysgerrig befolkning.
Du kan besøge nogle spændende destinationer som hovedbyen Yangon, der emmer af kolonistil og med den majestætiske Shwedagon Pagode stolt placeret midt i byens centrum. Mod nord er det de mange imponerende templer og pagoder i Bagan der trækker, og i den gamle, kongelige hovedstad, Mandalay, kan historiens vingesus opleves blandt templer og stupaer i skøn natur. Besøg også de sceneriske områder omkring Inle Søen, der ligger smukt omgivet af skovklædte bakker. Her findes huse på pæle, flydende haver, farverige markeder og hyggelige landsbyer. Afslut din Burma rejse med en skøn strandferie ved den smukke, palmebeklædte Ngapali Beach med de hvide sandstrande.

Individuelle Rejser
3 rejser
GruppeRejser
2 rejser

Om Burma

Som i gamle dage

Burma er et spændende land, der tilbyder den rejsende meget, men vi anbefaler en fleksibel holdning. Til tider er infrastruktur af veje, hoteller, både og fly, ramt af de lokale udfordringer og ændringer i sidste øjeblik, der kan kræve lidt ændringer i rejseplanen undervejs på turen.

Til gengæld kan du opleve et smukt og gådefuldt land, der i mange år har været nærmest ”gemt” for omverdenen. Her venter spændende naturoplevelser, smukke forgyldte templer, buddhistiske monumenter og en spændende befolkning.

 

De nysgerrige burmesere

Burmeserne er nysgerrige, og du kan sagtens forvente at blive ”antastet” med spørgsmål om hvad du hedder, hvor du kommer fra og meget andet. Spørg endelig igen – de elsker at få nyt fra omverdenen. Da det er en tidligere engelsk koloni, taler de fleste et fornuftigt engelsk, så det er meget nemt at kommunikere med lokalbefolkningen, og man bliver oftest mødt med et ”Minglabar” (velkommen).

Bemærk også, at der omkring seværdigheder, pagoder og templer ofte er et væld af postkort- og souvenirsælgende børn og unge. Tag gerne små ting med til Burma, som du kan ”bytte” med. Specielt pigerne kan man lave en god handel med – dvs. bytte med sine aflagte mascaraer, shampoo, læbestift eller anden make up – det er de vilde med!

 

Det specielle ved Burma

Rejser til Burma er noget specielt, og ikke noget man kan opleve mange steder. Størstedelen af Burmas befolkning er buddhister, og på en Burma rejse har du mulighed for at opleve religionen og naturen på tæt hånd. 

Der er stammer i landsbyerne, hvor kvinderne bærer messingringe rundt om halsen. Der er frodig natur og naturstier, som også kan opleves. Burma er også kendt som ”Det gyldne land”, hvilket skyldes de mange flotte, gyldne templer og pagoder, som ses rundt i landet.

Hvis du rejser til Burma, vil du opleve et land, hvor befolkningen er utrolig venlig og viser stor interesse. Du kan opleve munke, der går rundt i gaderne, og en stor åbenhed blandt indbyggerne. Burma er et land, man ikke blot tilbringer få dage i. Det kræver tid, hvis man vil nå at opleve det hele.

 

På rundrejse eller privat tur

InterTravels individuelle rundrejser i Burma er med din egen private guide og chauffør, hvilket giver en stor fleksibilitet på rejsen. Men vi har også et stort udbud af rundrejser i små, internationale grupper både til de gængse turiststeder, men også i højlandet og til de mindre kendte steder, hvor der ikke så ofte kommer turister. Eller hvad med en rundrejse på cykel? Læn dig tilbage og se vores store udbud af Burma rundrejser.