LANDEFAKTA

Styreform: Republik

Befolkning: Tæt på 4,7 mio.

Hovedstad: San José

Religion: 77 % af befolkningen er katolikker

Sprog: Det officielle sprog i Costa Rica er spansk. I turistområderne klarer man sig snildt med engelsk.

Areal: 51.100 km2

 

Tidsforskel

Costa Rica er 7 timer bagud fra Danmark (8 timer når vi har sommertid). Dvs. når klokken er 12 middag her, er den 5 om morgenen i Costa Rica.

 

Pas og Visum

Danske statsborgere kan opholde sig i Costa Rica i 90 dage uden visum. Dit pas skal dog være gyldigt min. 6 måneder efter hjemrejsedatoen

 

Vaccinationer

På Danske Lægers Vaccinations Service´s hjemmeside kan du læse om de relevante vaccinationer, der anbefales for rejser til Marokko (www.sikkerrejse.dk). Vaccinationer er ikke påkrævet for rejser til Costa Rica, men vaccination mod difteri/stivkrampe samt hepatitis A anbefales. Ligeledes tilrådes malariapiller (specielt ved rejser til det nordøstlige område).

 

Forsikring

Da man ikke er dækket af Den offentlige Sygesikring under rejser til Vietnam, anbefaler vi at man tegner en Gouda Rejseforsikring. Kontakt os for de aktuelle priser.

 

Valuta

Møntsorten i Costa Rica hedder colon, og 1 colon svarer til ca. 1 øre. Du bør medbringe USD i kontanter (50 og/eller 100 USD sedler) eller rejsechecks, da dette er den eneste møntsort, der kan veksles, med mindre man går i en bank. Alle andre møntsorter kan kun veksles i en bank i San José, og dette kan tage lang tid. Den hurtigste måde at hæve kontanter på er i ATM automater, der findes i de fleste byer landet over. Gebyret for at hæve fra sit kreditkort er op til kr. 50 pr. transaktion. Til gengæld er vekselkursen i orden. Kreditkort accepteres i de større byer, hoteller, restauranter og større forretninger – dog kan du risikere at betale et gebyr på ca. 7 % oveni priserne, hvis du betaler med kreditkort. VISA er det foretrukne, men nogle steder accepteres også Mastercard, American Express og Diners.

 

Elektricitet/Stik

110 v – adapter (amerikansk model med ”flade” ben) skal medbringes.

 

Påklædning

Klimaet i Costa Rica er meget varieret, og I skal være opmærksomme på, at det er vigtigt at medbringe det rigtige tøj til turen. Den ene dag kan I være ved vulkaner i 3.400 meters højde eller i regn- eller tågeskove for den næste at befinde jer ved en af de smukke kyster med tropisk klima. Medbring let tøj (lange ærmer til gåture i junglen), et par gode gummi- eller

vandresko og en jakke eller langærmet sweater til de køligere områder. Husk endvidere en god myggespray (kan med fordel købes i Costa Rica) og godt regnslag I kan have i dagsrygsækken til det meget omskiftelige vejr. Kikkert, kamera, badetøj, sandaler og en solhat er også vigtigt til en Costa Rica tur.

 

Drikkepenge

Der lægges automatisk 13 % sales tax oveni alt, hvad du køber. Derudover tillægger restauranter yderligere 10 % service charge. Husk derfor at tjekke om priserne i menukortet er med eller uden skatter, og hvis ikke, skal disse tillægges i alt 23 %. Vil du give yderligere drikkepenge, er 3-5 % ekstra en god idé. Piccoloer bør som regel få 100 colon og guider 400-500 colon pr. dag.

 

Mad og drikke

Lad det være sagt med det samme. Måtte der findes et egentligt costaricanske køkken, er det ikke specielt indbydende eller unikt. Ris og bønner er grundsubstansen i mange retter, uden at der i øvrigt kan trækkes paralleller til den internationalt kendte og noget mere spændende mexicanske madkultur. Derved ikke sagt at man ikke kan få god mad i Costa Rica, hvor specielt mange hoteller tilbyder gode og velsmagende internationale retter, og der findes efterhånden mange spændende lokale- samt internationale restauranter i byerne. Det anbefales at købe vand på flaske.

Sikkerhed

Generelt er Costa Rica et meget sikkert rejsemål, hvor man med almindelig omtanke og sund fornuft frit kan rejse til alle dele af landet. Dog frarådes det at begive sig på egen hånd rundt i hovedstaden San Jose - tag i stedet en taxa når I skal mellem de forskellige attraktioner. Dette  gælder særligt efter mørkets frembrud. I forbindelse med transport i lejet bil frarådes du at stoppe og hjælpe andre bilister. I visse tilfælde foregiver disse at have mekaniske problemer eller lignende for derefter at frarøve de godtroende turister for værdier.

 

Badevand: Costa Rica har mange fine strande både ud til Atlanterhavet og Det caribiske Hav. Vær dog meget opmærksom på vind og vejr ved ophold på strandene, da understrømmene kan være farlige. Gå aldrig ud at svømme med mindre I har forhørt Jer om situationen på stranden. Bad aldrig i blæsevejr og følg altid livreddernes råd.

 

Shopping

I supermarkeder og almindelige forretninger hvor varerne har et ”prismærke”, betales denne pris, men på markeder forventes det at man ”prutter” om priserne. På din tur rundt i Costa Rica, kan du nærmest ikke undgå de mange forretninger og boder, der sælger billige t-shirts og smykker. Især de 2 største markeder i San Jose, Plaza de la Cultura og Central Market, er et besøg værd. For ”rigtig” shopping anbefales centrum i byerne San Jose, Heredia, Alajuela og Cartago, hvor de store shopping centre som Mall San Pedro, Multiplaza, Centro Comercial Cariari ligger. Her tilbydes et

stort udvalg af t-shirts, smykker, keramik, hængekøjer, kaffe, batik og træskærerier.

 

Telefon og internet

Det er forholdsvis dyrt at bruge sin danske mobiltelefon, hvis den da overhovedet kan benyttes. Check med dit mobil selskab før afrejsen, så kan du være heldig at kunne benytte denne i

80 % af landet – men det er langt fra alle telefoner/abonnementer, der virker, så tjek det før du rejser hjemmefra, og specieltprisen. I forbindelse med vores billejer, får man et simkort til brug lokalt.

 

Lufthavnsskat

Ved afrejse fra Costa Rica betales lufthavnsskat på 29 USD pr. person.

 

Danmarks Konsulat i Costa Rica
Consulado General de Dinamarca
De la Rotonda de Paso Ancho 150 metros al norte,
Edificio ILG Logistics,  San José,  Costa Rica

Telefon: +506 2226 1095 og +506 2226 1629
Mobil: +506 8829 0075
Telefon privat: +506 2289 6321