Dagsprogram

Dag 1:
Afrejse Danmark
Afrejse fra Danmark med flyskift og ankomst i San Jose. Efter ankomst afhentes I i lufthavnen og køres til jeres hote i Alajuela der er beliggende godt 20 km vest for hovedstaden. Undervejs passerer I en del kaffe- banan- og jordbærplantager.

Overnatning: Buena Vista Hotel

Dag 2:
Alajuela
Jeres udlejningsbil leveres til hotellet, og I har nu hele dagen til at udforske området. Omkring Alajuela ligger den mest imponerende vulkan i Costa Rica, Poás vulkanen. Vulkanen er let tilgængelig, da man kan køre helt op og kun behøver at vandre de sidste 200 meter op til krateret, der er et af verdens største og har en diameter på 1,3 km, er 300 m dybt, og i dette er der opstået en sø med smukt turkisfarvet vand. Ca. 20 min. gang fra krateret kan I besøge en lille vulkansk lagune, hvor I kan nyde den smukke udsigt. I området kan I også besøge Sarchí, en lille kulørt by, der især er kendt for sine originale og kreativt lavede træarbejder (f.eks. oksekærrer), eller I kan besøge La Paz Waterfall Gardens, og opleve dens mange smukke sommerfugle og planter samt hele 4 vandfald.

Overnatning: Buena Vista Hotel
Måltider: Morgenmad

Dag 3:
Alajuela - Monteverde
I fortsætter rejsen til den gamle kvækerby, Monteverde, der minder lidt om en schweizisk alpeby men er kendt for sin 10.500 ha store tågeregnskov, der rummer et fantastisk dyre- og planteliv. For fugleobservation er det også helt unikt, da der her findes over 400 forskellige arter. Vejen dertil er meget ujævn og stenet, så forbered jer på at blive rystet godt igennem, men det overskygges af de flotte bjerglandskaber I passerer undervejs – og er et absolut must for alle Costa Rica rejsende.

Overnatning: Cloud Forest Lodge
Måltider: Morgenmad

Dag 4:
Monteverde
Hele dagen er ledig til at I virkelig kan udforske området og tage på nogle af de mange spændende ture som f.eks. alskens vandreture i den store tågeregnskov, canopy ture, hesteridning, besøg i sommerfuglefarm, rapelling ved et vandfald eller skywalking over 8 forskellige broer. I kan også besøge nabobyen Sta. Elena, hvor der ligger nogle restauranter, barer og forretninger, og der er også mulighed for at besøge et slangemuseum, en kaffeplantage og en ostefabrik. Mulighederne er mange - også for nogle fantastiske naturoplevelser.

Overnatning: Cloud Forest Lodge
Måltider: Morgenmad

Dag 5:
Monteverde - La Fortuna
Tidligt af sted mod vestpå gennem sceneriske landskaber til den hyggelige by La Fortuna, der især er kendt for den stadigt aktive og konisk formede vulkan, Arenal, som er en af landets største attraktioner. Den ca. 1.630 m høje vulkans seneste udbrud var helt tilbage i 1968, hvor lavaen ødelagde 3 landsbyer og dræbte en masse kvæg.

Overnatning: Lomas del Volcan
Måltider: Morgenmad

Dag 6:
La Fortuna
Disse dage er der rig lejlighed til at udforske området. Udover den mægtige vulkan kan I tage på vandreture i den smukke regnskov og nationalpark, tage på cykelture på mountainbike, ATV ture, heste ridning, besøge de fantastiske kalkstenshuler i Venado, opleve varme kilder, vandfaldet i Catarata, kano og kajak ture, rapelling, bungy jump og canopy ture samt river rafting. I kan også nyde en dejlig middag på en af byens hyggelige restauranter eller barer. Kort sagt her er aktiviteter for alle uanset alder.

Overnatning: Lomas del Volcan
Måltider: Morgenmad

Dag 7:
La Fortuna - Tortuguero Nationalpark
I skal køre tidligt fra hotellet, og I skal på en smuk køretur gennem idylliske landskaber med bl.a. bananplantager til Guápiles, hvor bilen afleveres, og hvorfra I skal med båden allerede kl. 10.30 til jeres hyggelige lodge i Tortuguero Nationalpark. Den 1 ½ time lange sejltur til Mawamba Lodge går gennem floder og smalle kanaler omkranset af regnskoven, buske og træer, og undervejs er der mulighed for, at I få de første glimt af det utrolige dyreliv i parken. Efter ankomsten serveres der frokost og resten af eftermiddagen kan bruges ved poolen, stranden, vandreture i området eller med et besøg i Caribbean Conservation Center. Efter middagen kan I tage en aftentur langs stranden og håbe at møde de gigantiske læderskildpadder, der lægger sine æg i sandet (bedst mellem juli og september) for derefter at forsvinde tilbage i bølgerne – en helt fantastisk oplevelse.

Overnatning: Mwamba Lodge
Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad

Dag 8:
Tortuguero Nationalpark
Allerede før morgenmaden skal I på dagens første tur, en sejltur gennem nationalparkens floder og små kanaler. Den kyndige guide der følger med, er dygtig til at ”opsnuse” hvor dyrene befinder sig, og der er gode chancer for at se utroligt mange forskellige fuglearter som f.eks. kulørte papegøjer, kolibrier og tukaner mellem slyngplanter, træer og buske. Der er også chance for at møde brøleaber, oddere, dovendyr eller kajmanere (alligatorer). Retur på lodgen serveres morgenmad. Om eftermiddagen skal I igen ud og opleve naturen, dyre- og plantelivet i den fantastiske regnskov sammen med guiden, der har en stor viden om flora og fauna.

Overnatning: Mwamba Lodge
Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad

Dag 9:
Tortuguero Nationalpark – Puerto Viejo de Tamalamca
Efter morgenmaden sejles I retur til kajen, hvor jeres udlejningsbil står klar. I kører nu stik syd til Puerto Viejo de Talamanca, beliggende ca. 60 km syd for Limón. Meget af turen går ad bumlede veje gennem bananplantager. Jeres hotel ligger ved stranden, Playa Cocles, og er det perfekte sted at opleve den caribiske atmosfære og ikke mindst at surfe. I Puerto Viejo finder man mange forskellige restauranter lige fra seafood og caribiske retter til internationalt køkken. Byens diskotek og de nærliggende reggae barer på stranden, er stedet hvor både de lokale costaricanere og turisterne mødes.

Overnatning: Cariblue
Måltider: Morgenmad

Dag 10-12:
Puerto Viejo de Talamanca
I kan bruge dagene til at slappe af ved stranden eller hotellets pool, men synes I tiden bliver for lang, er der mange muligheder for udflugter i området f.eks. til Gandoca/Manzanillo reservatet, der beliggende mellem Manzanillo og den panamanske grænse. Dette indeholder store områder af regn- og mangroveskov, og her er der virkelig mulighed for nogle fantastiske naturoplevelser. I kan også ride på heste, tage på bådture inkl. ”delfin-kig”, besøge en botanisk have, ture til det nærtliggende Bribrí indianer reservat eller nogle af de mange bananplantager i Sixaola dalen.

Overnatning: Cariblue
Måltider: Morgenmad

Dag 13:
Puerto Viejo de Talamanca - San José
Nu går turen tilbage til San José for en sidste overnatning efter en uforglemmelig rundrejse i Costa Rica. Køreturen tager mellem 3½ og 4 timer, og bilen afleveres på hotellet ved ankomsten. I kan nyde den sidste aften i den pulserende hovedstad.

Overnatning: Palma Real Hotel & Casino
Måltider: Morgenmad

Dag 14:
Hjemrejse Costa Rica
I bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen for at flyve tilbage til Danmark.

Dag 15:
Ankomst Danmark