LANDEFAKTA

Styreform: Republik med nyvalgt præsident i 2016

Befolkning: Ca. 20 mio.

Hovedstad: Banjul

Religion: 96 % af befolkningen er muslimer og landet er kendt for at være et af de mest religiøst tolerante lande i verden.

Sprog: Det officielle sprog er engelsk. Derudover tales mandinka, wolof og fula

Areal: 10.689 km2

Tidsforskel: Gambia er 1 time bagud fra Danmark, dog 2 timer ved sommertid i Danmark.

 

Pas og Visum

Danske statsborgere kan opholde sig i Gambia 90 dage uden visum, såfremt man skal på turistophold. Dit pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejsedatoen.

 

Vaccinationer

På Danske Lægers Vaccinations Service´s hjemmeside kan du læse om de relevante vaccinationer, der anbefales for rejser til Gambia (www.sikkerrejse.dk).

 

Forsikring

Da man ikke er dækket af Den offentlige Sygesikring under rejser til Vietnam, anbefaler vi at man tegner en Gouda Rejseforsikring. Kontakt os for de aktuelle priser.

 

Valuta

Den lokale valuta hedder dalasi (GMD) 100 kr. er ca. 750 dalasi (pr. jul.17). Det anbefales enten at medbringe kontanter i Euro eller US dollars, som kan veksles på de forskellige hoteller og vekselkontorer – eller der kan hæves penge med udenlandske VISA kort (og kun VISA!) i de lokale hæveautomater, der er beliggende som oftest ved bankerne. Bemærk dog at man maksimalt kan hæve op til 4000 dalasi pr. gang. Master Card kan kun benyttes som betalingsmiddel på nogle af hotellerne. I byerne Senegambia, Kololi, Serrekunda og Banjul findes der banker.

Elektricitet/Stik

Der benyttes 220 V - på nogle hoteller skal benyttes adapter.

 

Påklædning

Let bomuldstøj er at foretrække. Husk endvidere at medbringe en varm trøje hvis I skal på længere køreture i airconditionerede biler eller busser.

 

Drikkepenge

Det forventes at man lægger lidt drikkepenge efter måltider, og nogle dalasi til rengøringen på hotellet er også højt værdsat. Ved udflugter er det velset at give lidt til chauffør og guide. Er man en større samling mennesker kan man samle ind i gruppen, ellers er et par dollars til chaufføren og lidt ekstra til guiden passende pr. person. Har man samme chauffør og guide flere dage i træk, kan man passende give et samlet beløb til sidst.

 

Mad og drikke

Det gambianske køkken er spændende og farvestrålende. Der er fire lokale delikatesser, der alle kan serveres med fisk, kød eller kylling.

Benachin – Kogte ris serveret med kød eller fisk, grøntsager og tomater.
Domoda – Kød stuvet i en peanut sovs med ris
Superkanja – En sammenkogt ret bestående af okra, fisk eller kød, palmeolie, løg og peber.
Chicken Yassa – Kylling stegt med lime, løg og peber.

I Senegambia/Kololi-området findes et stort udvalg af restauranter og barer samt live musik, mens udbuddet er småt i Kotu og Cape Point. Vestlig mad tilbydes både på hotellerne og de fleste restauranter. Vand købes på plasticflaske. På restauranter koster en hovedret typisk mellem 200-400 GMD. Mange hoteller har underholdning om aftenen.

Sikkerhed

Generelt er det sikkert at rejse i Gambia, og befolkningen er normalt venlige og gæstfrie. Størstedelen af befolkningen er muslimer, så det anbefales en passende ”anstændig” påklædning ved besøg i moskéer: tildækkede skuldre og ikke for korte shorts.

 

Shopping

Besøg gerne nogle af de lokale, små markeder, hvor der gerne skal ”pruttes” om priserne, og hvor man kan finde alskens ting og sager. Nogle af de populære varer der sælges, er lædervarer, batik, udskårne træfigurer, sko, sandaler oma. Specielt markedet i Serrekunda er populært. Omkring hotellerne og på standen findes mange frugtboder. Fra Kairaba Avenue til Serrekunda (The pipeline) findes både supermarkeder og små forretninger. I Banjul findes supermarkeder, forretninger, markeder, caféer mv.

 

Telefon og internet

Der findes nogle få internet caféer i Banjul, og ellers er man henvist til hotellernes internet. Det er forholdsvis dyrt at benytte mobiltelefon – tjek med dit teleselskab.

 

Danmarks Konsulat i Gambia
Royal Danish Consulate
C/o Maersk (Gambia) Ltd.
80 OAU Boulevard
P.O. Box 1399, Banjul
Telefon: +220 996 6080
Mail: danishconsulatebanjul@gmail.com