Vælg destination

Gambia

Gambia har en kystlinje mod Atlanterhavet på blot 80 km og med langt hovedparten i syd ved Gambia flodens udmunding. De populære strandområder hedder Kotu, Kololi og Bijilo Beach og er beliggende mellem 15 og 20 km fra hovedstaden Banjul og med stort set samme afstand til Banjul International Airport. Alle vores hoteller ligger i disse områder og har direkte adgang ned til de skønne strande ved Atlanterhavskysten. Vil du bo tæt på by, restauranter og barer, skal du bo nær ”The Strip”, der i højsæsonen summer af liv. Uanset hvor du vælger at bo er der er nem transport til ”The Strip”, men du kan også vælge at bo på Senegambia Beach Hotel beliggende forenden af The Strip, lige ned til stranden. Trods sin centrale placering er der en dejlig ro og afslappet atmosfære i den store frodige have på Senegambia Hotel. 

Vis mere
Udflugter

Banjul Byrundtur

Pris DKK 350,-

Halvdagstur til Gambias hovedstad, Banjul og omegn. Mange vestafrikanere erhverver sig ved fiskeri og dagens første stop er i fiskerbyen Bakaus travle strandområde. Her ses fiskerne i aktion med losning af fisk fra bådene, og hvor kvinderne indsamler og renser dagens fangst af ”alt godt fra havet”. Der foregår en livlig handel med fiskene, der enten sælges med det samme, eller ryges før de kommer på markedet. Turen går videre til Serrekunda, der er landets største by, og her besøges en batik fabrik ejet af en fin, gambiansk ”lady” kaldet Musu Kebba Drammeh, der har beskæftiget sig med dette erhverv i over 30 år. I skal se hvordan der produceres batik, og selv om priserne er rimelige, så husk alligevel at ”prutte”, hvis I skulle få lyst til at handle i fabrikkens shop. På vej til hovedstaden, Banjul, vil jeres guide fortælle om byen og området. Der gøres stop ved Nationalmuseet, der indeholder information om historie, traditioner mv. og dernæst St. Albert Marked, hvor der handles alt fra tøj, kunsthåndværk, mad og forskellige afrikanske souvenirs, der kan købes til meget rimelige priser. Frokosten serveres på New Bacchus Restaurant, hvor I skal nyde en lækker buffet med afrikanske retter, mens I kan nyde udsigten over havet. Dagens sidste stop er monumentet Arch 22, der blev rejst til ære for 22. juli revolutionen i 1996. Fra den 35 meter høje ”Bue” er der en spektakulær udsigt over byen. I nyder en forfriskning hér, inden I returnerer til jeres hotel.

 
Nature Explorer

Pris DKK 490,-

Alverdens ornitologer er ikke i tvivl - Gambia er med mere end 500 arter et fugleparadis. Denne tur for naturelskere begynder i de tidlige morgentimer med besøg ved Lamin Lodge restaurant, der også har en ”trækonstruktion” placeret over Lamin Creek, Her stopper I for te og kaffe inden sejltur i små udhulede kanoer. I glider langsomt af sted i den smukke natur for ikke at forstyrre fuglene og det øvrige dyreliv. Dette er i sandhed en afslappende tur, da vandet er roligt på denne tid af dagen. Sejlturen varer godt 1½ time, og retur i restauranten serveres morgenmad. Dernæst fortsættes med, en vandretur i Abuko Naturreservat og et besøg et uddannelsescenter. Udover et imponerende fugleliv er der mulighed for at spotte aber og krokodiller. Efter en times vandring kommer I til en zoologiske have, der huser løver, hyæner, krybdyr, antiloper, traner og mange andre dyr. Sluttelig går turen tilbage til jeres hotel.
Makasutu Cultural Forest

Pris DKK 490,-

I skal tidligt af sted kl. 08.00 og kører en lille time til Makasutu Cultural Forest, beliggende på bredden af en smuk, bugtet biflod til Gambia River. Skovområdet omfatter mange forskellige økosystemer, tæt jungle, savanne- og mangrove områder. Den er samtidig hjemsted for hundredevis af fuglearter, 3 forskellige abearter, varaner, pygmæ hjorte, gæs og meget andet. Er I heldige, vil I måske kunne fange et glimt af de omflakkende bavianer, der holder til i skoven mange måneder af året. Ved ankomsten bydes I på en forfriskning og skal herefter på en gåtur i det spændende område, og bliver samtidig fortalt om, hvad der gøres for at bevare landets vilde dyr. Herefter sejler I i en traditionelt ”udhulet” kano ned af floden, og undervejs oplever I dyrelivet, fugle, fiskerne og kvinderne, der samler østers, alt imens I kan nyde de smukke landskaber I passerer. I kører retur til campen for frokost bestående af nogle af de  traditionelle afrikanske retter, netop denne region kan byde på, alt imens den lokale danse- og trommegruppe underholder jer. I har også mulighed for at opleve, hvordan der laves  keramikarbejder, hemmeligheden i afrikansk madlavning og møbelkunst, inden I køre retur til jeres hotel.
I Slavernes Fodspor

Pris DKK 550,-

På denne tur opleves 5 århundreders historie, I går i den berømte slave, Kunta Kintes fodspor og besøger flere historiske steder. Om bord på ”Joven Antonio”, der er jeres skib for dagen, nydes en dejlig frokost, mens I sejler rundt til de forskellige sights. Først passerer I øen Dog Island, og i den tidligere franske handelsstation, Albreda besøger I et slave museum, ser Frihedsflaget og den første kirke, der blev bygget i Vestafrika af portugiserne. I fortsætter til Kunta Kintes hjemby, Juffureh, hvor I skal møde byens høvding, og får fortalt hvordan man bliver høvding i Gambia, deres traditioner og skikke. Et af turens højdepunkter er et møde med efterkommere af Kunta Kinte, og inden afgang besøger I et museum, der beretter om de mere end 400 års slavehandel, der bidrog væsentligt til affolkning af Det afrikanske Kontinent. 3 km fra Albreda ligger øen, der nu er opkaldt efter Kunta Kinte (også kaldet James Island). Her anbragte slavehandlerne de indfangne slaver, inden de blev sendt videre til den berømte slaveø, Goree Island ud for Senegals kyst. I kan stadig se et af de oprindelige 14 fangehuller på øen, hvor slaverne blev lænket på hænder og fødder og kun serveret et dagligt måltid for at svække dem. Fra Kunta Kinte Island sejler I til havnen i Banjul og kører herfra retur til jeres hotel.
South Gambia Safari

Pris DKK 490,-

I kører mod syd og første stop er i landsbyen, Sukuta Village. Her besøges det lokale fiske- og grøntsags marked, og I får et godt indblik i, hvordan de lokale gør sine daglige indkøb. Mange gambianere har ikke råd til et køleskab, og køber derfor friske varer på daglig basis, ligesom der i nogle landområder heller ikke alle steder er elektricitet. I fortsætter til Yuna Village og ”Uncle Johns” lokale palmevin tapperi. I skal smage den lokale palmevin også kaldet ”jungle juice”, og I får en demonstration af, hvordan den produceres, og hvordan de lokale laver den meget unikke og stærke gambianske drik “zum zum” – også kaldet ”ildvand”.. .. Hvis den sættes ude i solen i 24 timer vil procentdelen af alkohol stige til 38% !!! I Sanyang besøges den lokale skole, der er et af dagens højdepunkter, og I fortælles om grunduddannelsen i Gambia, hvordan børnene fordeles i klasserne og skolens historie. En kort køretur bringer jer til den smukke Paradise Beach, så husk at medbringe badetøjet. I spiser frokost, og der er tid til afslapning, solbadning eller en svømmetur i havet. Dagens sidste stop er i Tanje Village Museum, et unikt sted hvor landets historie og traditionelle kultur præsenteres på en interessant og tilgængelig måde. I lærer om de forskellige stammer, levevis og også om de fugle, insekter, krybdyr, fisk og planter, der findes i Gambia. På museet findes forskellige kunsthåndværkere med egne værk-steder – de ting der sælges her, er af høj kvalitet og til rimelige priser. Ved stranden oplever I, når fiskerne kommer ind med dagens fangst, der enten sælges med det samme, klargøres eller ryges – der er en leben af mennesker overalt. Retur til jeres hotel.
Lazy Day Cruise

Pris DKK 490,-

En hyggelig dagstur på Gambia River i en 60 fods gambiansk pirogue båd. I afhentes på hotellet og kører til Oyster Creek, hvorfra I står på båden og sejler gennem flodmundingen til Gambia River. Den erfarne kaptajn sikrer en rolig sejltur, og I kan nyde livet langs flodbredden, mens der serveres morgenkaffe. På denne meget naturskønne rute vil I opleve mange forskellige fuglearter og specielt for de fugleinteresserede, er der både kikkerter og fuglebøger om bord. Det er heller ikke usædvanligt at møde de intelligente og legende delfiner, der gerne ”forfølger” båden. Der serveres en lækker frokost, og i løbet af eftermiddagen vil der være rig lejlighed til at fiske og svømme eller blot slappe af med at solbade på dækket og nyde de dejlige landskaber. På vej retur til Oyster Creek og jeres hotel serveres eftermiddags te og kiks.

Min. 2 personer.
Hoteller
Vi har 7 hoteller i Gambia