LANDEFAKTA

Styreform: Republik

Befolkning: Tæt på 7 mio.

Hovedstad: Vientiane

Religion: Den dominerende religion er buddhisme og minoritetsbefolkningen udøver derudover spiritisme og shamanisme.

Sprog: Lao

Areal: 236.800 km2

Tidsforskel: Laos er 6 timer foran Danmark (5 timer når vi har sommertid)

 

Pas og Visum

Der kræves visum for indrejse i Laos. Dette kan købes ved ankomst for ca. 30-35 USD for 15 dages ophold. Husk at medbringe 2 pasfoto. Visum kan forlænges 1 gang ved at kontakte immigrationsmyndighederne. Hjemrejsebevis og navn på første overnatning skal opgives ved ankomst.

Vil du søge visum hjemmefra skal dette ske på Laos Ambassade i Stockholm: www.laoembassy.se. Dit pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemrejse. Børn bør have eget pas ved indrejse.

 

Vaccinationer

Vaccinationer er ikke påkrævet for rejser til Laos. Det anbefales dog at lade sig vaccinere mod hepatitis A og difteri/stivkrampe ved rejser i de almindelige turistområder. Det er dog vigtigt, at du kontakter egen læge, Statens Seruminstitut eller Danske Lægers Vaccinations Service for nærmere informationer, afhængig af hvilke dele af landet du skal besøge. Kig evt. på www.sikkerrejse.dk/laos for mere information.

 

Rejseforsikring

Rejs aldrig uden rejseforsikring. Vi anbefaler at du tegner Gouda Rejseforsikring, hvis du ikke er dækket behørigt af anden rejseforsikring. Kontakt os for de aktuelle priser.

Valuta

Den lokale valuta kaldes laotiske kip (LAK). Thai baht (THB) og US-dollars (USD) kan dog benyttes i de fleste større byer. Mindre beløb betales gerne i LAK, men større beløb betales i baht eller USD. Visa og Mastercard kan benyttes i større byer. LAK kan ikke veksles udenfor Laos.

100 LAK = 0,8 DKK. 100 THB = 20 DKK, 100 USD = 640 DKK (pr. juli 2017)

 

Elektricitet/Stik

De fleste steder benyttes 220 V. Husk at medbringe en adapter.

 

Påklædning

Let bomuldstøj er at foretrække. Dog kan der i de nordlige og højtliggende egne være køligt, specielt om natten. Passende ”anstændig” påklædning ved besøg i templer, pagoder og museer. I regnsæsonen kan vejret være meget omskifteligt, så da er det en god ide at medbringe et regnslag, som hurtigt kan findes frem af håndbagagen. Husk endvidere en varm trøje til lange køreture i de airconditionerede biler, busser og tog.

 

Etikette

Laos er et udpræget buddhistisk land, vær derfor opmærksom på at fjerne skoene inden du går ind i templer eller private hjem. Ved besøg i templer forventes det at skuldre og knæ er dækket. Vær opmærksom på at god køkultur ikke findes i Laos, i sådanne tilfælde handler det om at ”holde sig til”.

 

Drikkepenge

Det forventes at man lægger lidt drikkepenge efter måltider, og nogle Kip til rengøringen på hotellet er også højt værdsat. Ved udflugter er det velset at give lidt til chauffør og guide. Er man en større samling mennesker kan man samle ind i gruppen, ellers er et par dollars til chaufføren og lidt ekstra til guiden passende pr. person. Har man samme chauffør og guide flere dage i træk, kan man passende give et samlet beløb til sidst. Regn med ca. en 3-4 dollars til guider pr. dag og lidt mindre til chauffør mv.

 

 

Mad og drikke

Maden minder meget om maden i Thailand og Vietnam. Ris er grundstenen i de fleste måltider med kylling, svine- eller oksekød og friske grøntsager tilsat. Ved byer ud til de mange floder er specialiteten ferskvandsfisk og oppe i bjergene serveres flere slags vildt. Laos populære øl hedder Beer Lao. Drik kun vand på flaske.

 

Sikkerhed

Laos er et fredeligt land og kriminaliteten er generelt lav. Der er dog, i takt med flere turister kommer til landet, sket en stigning i tyverier fra turister. Vis almindelig agtpågivenhed og vær opmærksom på private ejendele, især i menneskemængder og på de offentlige transportmidler. Førhen har landevejspirater været et stort problem, så forvent at se flere vagtposter rundt omkring på vejene. Undgå aftenkørsel pga. manglende vejbelysning og forvent forsinkelser på vejene. Ved sejlads på Laos mange floder, bør de langsomme (slowboats) benyttes, da der sker mange alvorlige ulykker med de små speedbåde. Tjek altid sikkerheden inden I går ombord og spørg efter redningsvestenes placering. Handlen med stoffer er stadig meget udbredt i nogle dele af Laos. Især I de mindre byer er det ikke usædvanligt at blive tilbudt lidt af hvert – et pænt ”nej tak” bliver dog pænt accepteret.

 

Shopping

Lokalt håndværk som brugskunst, tøj og smykker kan købes billigt i Laos.

 

Danmarks ambassade i Laos
Danmark har ingen ambassade i Laos.
Der henvises til Den danske Ambassade i Vietnam:

7th Floor, BIDV Tower 194 Tran Quang Khai Street,
Hà Nội, Vietnam, Telefon: +84 4 3823 1888