Landefakta

LANDEFAKTA

Styreform: Republik

Befolkning: Tæt på 25 mio.

Hovedstad: Antananarivo (også kaldet Tana)

Religion: Ca. 52% naturfolks religioner, og resten fordelt over katolikker, protestanter og muslimer

Areal: 587.000 km2

Tidsforskel: Madagaskar er 1 time foran Danmark, og 2 timer når vi har sommertid.

 

Pas og Visum

Danske statsborgere skal have visum til Madagaskar, men dette kan købes ved ankomsten. Dit pas skal være gyldigt min. 6 mdr. fra hjemrejsedatoen. Ønsker du at købe visum hjemmefra, kan du kontakte Madagaskars Konsulat i København: www.madagaskar.dk/

 

Vaccinationer

På Danske Lægers Vaccinations Service´s hjemmeside kan du læse om de relevante vaccinationer, der anbefales for rejser til Iran (www.sikkerrejse.dk).

 

Forsikring

Da man ikke er dækket af Den offentlige Sygesikring under rejser til Vietnam, anbefaler vi at man tegner en Gouda Rejseforsikring. Kontakt os for de aktuelle priser.

 

Valuta

Den iranske møntsort hedder Madagaskisk Ariary (MGA). Pr. juli 2017 svarer 1000 MGA til 3 kroner. Medbring kun kontanter i USD, EUR eller GBP. Det er ikke muligt at benytte hævekort eller kreditkort – der findes kun ATM maskine i Antananarivo, men som ikke altid virker hensigtsmæssigt. Der kan således veksles om i byerne Antananarivo, Antsirabe and Fianarantsoa.. Bemærk 100 USD sedler accepteres ikke

 

 

Elektricitet/Stik

Der benyttes 230 V – stik med 2 runde ”ben”.

 

Påklædning

Klimaet er tropisk, men køligere i højlandet (faldende så lavt som 5° C om natten i juli/august i Antananarivo og Andasibe). Den tørre sæson er marts til oktober og fortsætter til november i de fleste områder. Østkyst er bedst marts-maj og september-november.

Medbring let tøj (lange ærmer til gåture i junglen), et par gode gummi- eller vandresko og en jakke eller langærmet sweater til de køligere områder. Husk endvidere en god myggespray, og et godt regnslag du kan have i dagsrygsækken til omskiftelige vejr.

 

Drikkepenge

Det forventes at man lægger lidt drikkepenge efter måltider, og lidt til rengøringen på hotellet er også højt værdsat. Ved udflugter er det velset at give lidt til chauffør og guide. Er man en større samling mennesker kan man samle ind i gruppen. Ellers er det der svarer til 3-4 Euro til chaufføren og lidt ekstra til guiden passende pr. person. Har man samme chauffør og guide flere dage i træk, kan man passende give et samlet beløb til sidst.

 

Mad og drikke

Madagaskisk køkken er med indflydelse af ​​de arabiske, kinesiske, franske, afrikanske og indiske kulturer, der findes på øen. Der er naturligvis regionale variationer - hver zone har meget forskellige grøntsager, frugt og fisk til rådighed. Uheldigvis kan den mest fascinerende mad i Madagaskar kun opleves lokale hjem eller i ”uformelle” restauranter og markedsboder. Ellers findes der et fremragende fransk køkken på restauranterne med mere ”spændende” ingredienser, end fra den vestlige verdens synspunkt, såsom deres zebra bøf med fries!

Sikkerhed

Generelt er det sikkert at rejse på Madagaskar, og befolkningen er yderst venlige og gæstfrie. Dog skal man i storbyerne, som så mange andre steder i verden, passe på lomme- og tasketyve.

 

Shopping

Allerede på vejen til og fra lufthavnen, ligger der ca. 200 boder med masser af souvenirs, og alle større byer har deres eget marked eller "zoma", som alle er værd at besøge, selvom du ikke ønsker at købe noget. Her kan du opleve en fascinerende side af det malagasiske liv.

Dele af Madagaskar er kendt for deres kunsthåndværkeres færdigheder og kunstværker. Zafimaniry-folkene i provinsen Fianarantsoa er f.eks. Traditionelle håndværkere, hvis færdigheder er gået ned i generationer. Derudover bydes på vævede stofger i forskellige farverige designs (lambas), smykker, halvædelsten, det håndlavede Antaimoro papir med tørrede blomster eller ægte broderi og vel nok verdens bedste vanilje. Køb ikke noget træprodukt, da de formodentlig vil være lavet af sjældne og truede trætyper..

 

Telefon og internet

Der er WiFi internet til rådighed på større, og man kan støde på en internetcafé, men forbindelsen er ofte meget langsom. Det er forholdsvis dyrt at bruge sin danske mobiltelefon i Iran, så husk at tjekke med din udbyder, inden du tager af sted, og husk at slå roaming fra.

 

Danmarks Konsulat I Madagaskar
Consulate of Denmark
Antananarivo (Tananarive)
1 Bis, rue Patrice Lumumba
B.P. 679
Antananarivo 101, Madagascar
Tel: + 261 20 22 223 56
E-mail: sealtana@moov.mg