Udflugt til Marrakech

Heldagstur pr. person DKK 790,-

Marrakech er det seneste års tid blevet varmt omtalt af forskellige medier og sågar udnævnt som årets hotteste rejsemål. Det er i sandhed en spektakulær by for alle typer af mennesker og for alle aldersgrupper. Det er en af de historiske kongebyer, hvorfor byen har en del seværdige monumenter. Tilnavnet Den Røde By, har Marrakech fået pga. sin 17 km lange rødligt lerfarvede bymur, der omkranser den gamle bydel. I kører tidligt fra Agadir, og efter ankomsten til Marrakech mødes I med en engelsktalende guide, som er jeres de næste 3 timer. I skal opleve nogle af byens vigtigste vartegn som f.eks. Saadi-gravene, Bahia-Paladset, Koutoubia-moskeen og den berømte plads Djeema El Fna, der er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Hernæst bliver I ført trygt gennem den storslåede souk, som er Nordafrikas største bazar med over 4000 forretninger – et sandt slaraffenland for shoppere. I kører retur til Agadir hen ad eftermiddagen.

Priser:
Pris pr. person v/2 personer kr. 790,-
Pris pr. person v/3 personer kr. 550,-
Pris pr. person v/4 personer kr. 450,-
Pris pr. barn u/12 år kr. 430,-

Udflugt til Essaouira

Heldagstur inkl. frokost pr. person DKK 550,-

180 km vest for Marrakech og 180 km nord for Agadir ligger den charmerende lille by Essaouira, med hvidkalkede husmure og blå vinduer. Essaouira er bygget som et fort, for at kunne forsvare sig mod udefrakommende trusler under portugisernes kolonitid. Byen er lille, men en levende by, og den tiltrækker kunstnere fra hele verden, der kommer for at dyrke den karakteristiske gnawa-musik, eller for at male og lave kunsthåndværk. Både Jimi Hendrix og Bob Marley holdt meget af at komme her. Essaouira er en afslappet by, og man kan følge livets gang fra caféerne, mens bølgerne bruser op af byens fort - her er altid en insisterende vind, der gør at mange surfere kommer hertil også. Om sommeren tager mange marokkanere til Essaouira for at køle af, da her er et køligere klima og strand. Området omkring Essaouira er kendt for en stor vækst af argantræer, der kun vokser få steder i verden. Argantræerne producerer en lille olivenlignende nød, som de lokale i årtusinder har udvundet olie fra og brugt til både kosmetiske formål og til at spise. Denne olie er de senere år blevet verdensberømt som arganolie eller Moroccan Oil. Internationale skønhedsguruer valfarter til Marokko, for at få del i olien - særligt er Yves Saint-Laurent kendt for at have været blandt de første til at få øjnene op for oliens egenskaber. Der ligger mange argan-kooperativer i Marokko, hvor kvinder fra lokale landsbyer er gået sammen om at producere, sælge og dele historien omkring olien med turister. Så der er rig mulighed for at komme forbi sådan et kooperativ og hilse på de lokale kvinder, og se hvordan de arbejder.

Priser
Pris pr. person v/2 personer kr. 550,-
Pris pr. person v/3 personer kr. 390,-
Pris pr. person v/4 personer kr. 290,-
Pris pr. barn u/12 år kr. 290,-

Gennem Honningruten/ Paradisruten

Heldagstur inkl. frokost pr. person DKK 550,-

Kun 12 km nord for Agadir, kan man køre bort fra kysten og ind i smukke bjerglandskaber. Her er der en 180 km lang rute kaldet Honningruten og Paradisruten (dele af den er fælles, mens dele er forskellige). Man kører igennem forskellige scenerier, hvor der som navnet måske antyder forefindes stor produktion af honning. I kører også gennem hvide (kalkholdige) bjerglandskaber, frodige dale, kløfter, passerer et smukt vandfald og meget mere. Den sidste strækning tilbage til Agadir, kører I langs den meget smukke kyststrækning.

Priser
Pris pr. person v/2 personer kr. 550,-
Pris pr. person v/3 personer kr. 390,-
Pris pr. person v/4 personer kr. 290,-
Pris pr. barn u/12 år kr. 290,-

Agadir bådtur

Heldagstur inkl. frokost pr. person DKK 490,-

Nyd en heldags på krydstogt i det azurblå hav, oplev den fantastiske udsigt ind mod byen og landskaberne fra din helt egen krydstogtsbåd. På et krydstogt får du mulighed for at få et indblik i det marokkanske liv fra vandsiden og opleve fiskernes dagligdag. Der kastes anker et godt stykke ud for kysten, og du er selvfølgelig velkommen til at afprøve dine evner som fisker – vi medbringer udstyret. Der er også mulighed for en skøn svømmetur i det lækre hav, så spring bare i fra båden. Er du heldig, kan du se en delfin eller to forfølge båden, så glem ikke at tage kameraet med. Der er mulighed for at opleve en fantastisk udsigt over Atlanterhavet og med bjergene i baggrunden. Vi serverer drikkevarer undervejs, og du vil også blive trakteret med en traditionel marokkansk grillet fisk og salat tilberedt af besætningen. Turen begynder kl. 09.20, og du vil være retur i Agadir havn kl. 16.00.

Priser
Pris pr. person v/2 personer kr. 490,-
Pris pr. person v/3 personer kr. 450,-
Pris pr. person v/4 personer kr. 450,-
Pris pr. barn u/12 år kr. 250,-

Tafraout & Tiznit

Heldagstur pr. person DKK 750,-

Tafraout er en typisk Berber landsby beliggende i de vestlige Anti Atlas bjerge godt 180 km syd for Agadir og i hjertet af Ameln dalen. Byen er indrammet af en cirkel granitbjerge kendt for sine lyserøde farver. Omkring februar og marts afslører regionen al sin herlighed med blomstrende mandeltræer. Du afhentes allerede kl. 07.00 på hotellet og kører gennem det forrevne bjerglandskab med lyserød jord, flotte landskaber og frodige, grønne oaser til Tafraout. Der passeres befæstede småbyer, lunde med mandel- og argan træer og marker. Der stoppes for frokost (ikke inkl.) i den lille by med de venlige berberfolk, og der er også tid til et besøg i den lokale souk. Efterfølgende køres til Tiznit, der tidligere var omgivet af en klynge af forter. Byen er især kendt for sine flotte sølv-arbejder, og på en tur gennem souk’en kan du beundre de flotte smykker.På hjemturen kan du nyde bjerglandskaberne i eftermiddagslyset,og et kalejdoskop af farver titter frem. Dagens køretur er i alt 400 km, og turen varer 12 timer.

Priser
Pris pr. person v/2 personer kr. 750,-
Pris pr. person v/3 personer kr. 550,-
Pris pr. person v/4 personer kr. 450,-
Pris pr. barn u/12 år kr. 390,-

Immouzer

Halvdagstur pr. person DKK 450,-

Vi følger kystvejen ud af Agadir via landsbyen Aourir og kører ind i Atlasbjergene for at besøge en af Marokkos mest fortryllende landsbyer. Vejen dertil går gennem klippefyldte bakker og frodige bananlunde. Der gøres stop ved den dejlige Paradise Valley, hvor bla. Jimi Hendrix og hans venner hang ud i 1960’erne i deres hippie periode. Immouzer er beliggende i 1.350 m højde og er indrammet af kalkstens kløfter, boblende ferskvands raviner og træbeklædte bakker. Du skal møde både byens venlige og gæstfri berberfolk og også besøge de berømte naturlige ”svømmebassiner” og små vandfald, der snor sig mellem kalkstenstenene. Retur til Agadir. Turen afgår enten kl. 08.00 eller kl. 14.00 og varer ca. 4½ time.

Priser
Pris pr. person v/2 personer kr. 450,-
Pris pr. person v/3 personer kr. 350,-
Pris pr. person v/4 personer kr. 250,-
Pris pr. barn u/12 år kr. 225,-

Tiout & Taroudant

Heldagstur pr. person DKK 520,-

På denne dagstur fra Agadir er der mulighed for at lære mere om marrokanernes traditionelle livsstil i den smukke bjergrige by Taroudant. Du afhentes kl. 08.00 og køres først til den charmerende palmeplantage i Tiout. Der er mulighed for en tur på æselryg, som de lokale benytter til transport, i den enorme Tiout-oase, på mere end 1000 hektar og med mere end 20.000 palmer. Der er også tid til besøg i souken og medinaen. Efterfrokost køres til Taroudant, der også kaldes ”lille Marrakech”. Byen er omkranset af en rød mur og beliggende tæt på Sahara Ørkenen. Hvis du lyster, kan du klatre op på voldende og få en fantastisk udsigt over byen og landskaberne. Også her besøger vi souk’en, ind turen går tilbage til Agadir, hvor vi er fremme kl. 17.00.

Priser
Pris pr. person v/2 personer kr. 520,-
Pris pr. person v/3 personer kr. 380,-
Pris pr. person v/4 personer kr. 290,-
Pris pr. barn u/12 år kr. 290,-

Byrundtur i Agadir

Halvdagstur pr. person DKK 620,-

Her kan du få en god introduktion til feriebyen Agadir. Du afhentes på hotellet enten kl. 08.00 eller kl. 14.00, og vi begynder med at slentre ned til den travle havn, hvor lokale fiskere sælger deres fangst. Du vil også opleve de små fabrikker, hvo træbådene er bygget på præcis samme måde gennem århundreder. Et af højdepunkterne er at se verdens største sardinfiskerflåd, der ligger i havnen i Agadir, og hvor de handlende prutter om priserne på de friske fisk under den daglige auktion. Ved besøget på Kunstmuseet kan du blive bedre bekendt med landets traditioner, og der udstilles bla. samlinger af antikke Berber-smykker, keramik, tæpper, træskærerier og andre spændende genstande. Dernæst går turen op på bakketoppen til Kasbah’ens gamle ruiner kaldet Agadir Oufella, der blev ødelagt under jordskælvet tilbage i 1960. Det gamle kvarter kaldet Talborjet er centeret for produktion af den berømte argan olie. Turen afsluttes i den farverige souk, hvor bod efter bod ligger side om side sælgende alskens spændende ting og sager. Husk at prutte om priserne, hvis der er noget, der falder i din smag.

Priser
Pris pr. person v/2 personer kr. 620,-
Pris pr. person v/3 personer kr. 480,-
Pris pr. person v/4 personer kr. 330,-
Pris pr. barn u/12 år kr. 310,-