Dagsprogram

Dag 1:
Afrejse Danmark
Ved ankomst i Marrakech afhentes I og køres til det centralt beliggende riad hotel nær Souk’en. En riad er betegnelsen for et gammelt hus med en åben, frodig gård i midten. Heromkring ligger værelserne, der alle er charmerende og autentisk indrettet. Turen tager godt 15 minutter. Marrakech er indbegrebet af 1001 nats eventyr. Medinaen er den gamle bydel og har mere end 1000 års historie bag sig. Den er omkranset af en 17 km lang rødlig lerfarvet bymur - heraf navnet “Den Røde By”, og uden om ligger den nyere del, som franskmændene byggede under kolonitiden, med de velkendte franske brede boulevarder og grønne parker.

Overnatning Marrakech: Riad Celia

Dag 2:
Marrakech
Om formiddagen skal I på guidet byrundtur i Marrakech. I afhentes af guiden på jeres riad, og I besøger Bahia Paladset, der blev opført for kun 140 år siden, hvor storvesiren Ba Ahmed havde hovedsæde, og boede med sine fire koner og et utal af konkubiner og børn. Paladset var ligeledes hans audiens, og mange store aftaler med mange internationale statsoverhoveder, har fundet sted her. I besøger også den berømte og spektakulære plads Djeema El Fna, der er et sanseligt bombardement af folklore, underholdning, dufte, magi og menneskemylder. Navnet på pladsen betyder “De dødes Plads”, da stedet indtil for ca. 100 år siden var offentlig henrettelsesplads. Nu kan der opleves slangetæmmere, spåkoner, mavedansere, gøglere, musikere og tandudtrækkere – dette side om side med alle madboderne. I forbindelse med pladsen ligger også den enorme souk, der med over 4000 forretninger er Nordafrikas største. Her kan man hurtigt forvilde sig dybt ind i et labyrintisk virvar af gader, stræder og gyder – et slaraffenland for ”supershoppere” – husk at prutte om priserne! Fra pladsen kan man også se den berømte og nyligt restaurerede Koutoubia moske, der er anerkendt som værende en af de smukkeste i verden. Resten af dagen er på egen hånd, og kan bruges omkring pladsen, til shopping eller man kan trække sig tilbage til riad’en, når man ikke kan slæbe flere marokkopuder, lanterner, smukke keramikskåle eller flotte smykker.

Overnatning Marrakech: Riad Celia
Måltider: Morgenmad

Dag 3:
Marrakech – Casablanca – Rabat
I dag forlades Marrakech, og I afhentes på hotellet for at køre nordpå til Casablanca, hvortil der er godt 240 km. I Casablanca vil vi opleve en helt anden type by, end den I kommer fra. Casablanca er Marokkos økonomiske og industrielle hovedstad og derudover landets største by. Her er en anden marokkansk stemning, men stadig med autentiske oplevelser. I skal her besøge det lokale marked i området Anfa, nyde strandpromenaden i bydelen Ain samt besøge Kong Hassan II Moskéen, der er berømt i hele verden - dels for at være en arkitektonisk genistreg men også for at have verdens højeste minaret på ikke mindre end 210 meter. I fortsætter til hovedstaden Rabat for overnatning.

Overnatning Rabat: Le Pietri Hotel
Måltider: Morgenmad, aftensmad

Dag 4:
Rabat – Meknes - Fes
I begynder dagen med et besøg i Kong Mohamed V’s Mausolæum. Han var konge i 1956, hvor Marokko fik sin selvstændighed. Herfra kører I videre til Moulay Ismails drømmeby, Meknes med den smukke byport Bab Mansour og Medinaen (den oprindelige by).  I den tidligere 1700 tals hovedstad, besøges paladset, Moulay Ismails Mausolæum, den livlige El Hdime Plads og Stable Bab El Khemis. Vi forlader hyggelige Meknes og fortsætter til landets ældste, tidligere hovedstad, Fes via de to hellige byer Volubilis og Moulay Idriss, hvor I efter en begivenhedsrig dag tjekker ind på hotellet.

Overnatning Fes: Hotel Barcelo
Måltider: Morgenmad, aftensmad

Dag 5:
Fes
Hele dagen er reserveret til rundtur i Marokkos åndelige hovedstad og dens historiske monumenter, heriblandt Karaouine Moskéen, Medersa Attarine (Koran-skolen fra 1321 – verdens ældste universitet), Najjarine springvandet og labyrinten af bazarer. Fez er den mest majestætiske by i Marokko og en perle i den arabiske verden. Fez var kongerigets første hovedstad i år 808 under Idris II, og herefter 2 gange senere både i det 13. og det 19. århundrede.

Overnatning Fes: Hotel Barcelo
Måltider: Morgenmad, aftensmad

Dag 6:
Fes – Beni Mellal
Afgang fra hotellet tidlig morgen og I kører tilbage mod den røde by Marrakech. Turen til Beni Mallal er 290 km og tager godt 5 ½ time. Ruten er fuld af fascinerende landskaber og betagende naturscenerier. I vil opleve et konstant skiftende landskab langs Atlasbjergene. I passerer bl.a. Ifrane, der i vintermånederne er et kendt skisportssted og også Azrou med de store granskove i baggrunden. Hvis I er heldige, vil I her kunne spotte de vilde berberaber.

Overnatning Beni Mellal: Riad Cascades d’Ozoud
Måltider: Morgenmad, aftensmad

Dag 7:
Beni Mellal - Marrakech
Efter morgenmaden kører I den sidste tur til Marrakech og passerer de sceneriske landskaber ved Bin el Ouidane søerne, Ouzouds smukke vandfald og broen i Imi n’lfri nær Demnat, der dannedes over en kløft for 1,8 mio. år siden. Efter ankomst er resten af dagen til fri disposition i Den lyserøde By. Gør de sidste indkøb i souk’en, besøg en af de smukke haver eller sid på en café og nyd folkelivet. Mulighederne er mange.

Overnatning Marrakech: Riad Celia
Måltider: Morgenmad

Dag 8:
Hjemrejse Marokko
I skal af sted afrejse fra Marrakech om formiddagen, så I kan lige nå at få en tidlig morgenmad på jeres hotel, inden I afhentes og køres i Marrakech Lufthavn efter en uforglemmelig rejse til Marokko.

Måltider: Morgenmad