LANDEFAKTA

Styreform: Føderal republik

Befolkning: 122 mio. (nr. 11 i verden)

Hovedstad: Mexico City

Religion: 95 % af befolkningen er kristne

Sprog: Spansk

Areal: 1.964.375 km2 (45 gange større end Danmark og verdens 15. største land)

 

Tidsforskel

Mexico strækker sig over 3 tidszoner. Mexico City: 7 timer bagud ift. Danmark, 6 timer ved sommertid i Danmark. Yucatan: 6 timer bagud ift. Danmark året rundt

 

Pas og Visum

Danske statsborgere kan opholde sig i Mexico i 180 dage uden visum. Dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder fra hjemrejsedato.

 

Vaccinationer

På Danske Lægers Vaccinations Service´s hjemmeside kan du læse om de relevante vaccinationer, der anbefales for rejser til Mexico (www.sikkerrejse.dk). Vaccinationer er ikke påkrævet for rejser til Mexico, men vaccination mod difteri/stivkrampe samt hepatitis A anbefales.

Forsikring

Da man ikke er dækket af Den offentlige Sygesikring under rejser til Mexico, anbefaler vi at man tegner en Gouda Rejseforsikring. Kontakt os for de aktuelle priser.

 

Valuta

Mexikanske Peso (MXN), 100 MXV = 35 DKK (juli 17). Internationale kreditkort kan benyttes mange steder til indkøb, på restauranter og i hæveautomater. Amerikanske dollars er også brugbare og nemme at veksle i Mexico.

 

Elektricitet/Stik

Mexico har 110 V og anderledes flade stik, så husk en adapter.

 

Vand

Du bør ikke drikke vand fra vandhanen i Mexico. Køb

Drikkepenge

Det er normalt at give 10-15 % i drikkepenge på restauranter, barer og til taxichauffører. Ligeledes forventes det at guider og rejseleder få drikkepenge.

 

Telefon og internet

Det kan være en dyr fornøjelse at ringe til og fra Mexico fra din mobil. Tjek din udbyder for detaljer.  De fleste hoteller og restauranter tilbyder Wi-Fi forbindelse.

 

Danmarks Ambassade i Mexico
Tres Picos 43
Col. Polanco
Mexico D.F.C.P. 11580
Telefon:+52 (55) 5255 3405
E-Mail mexamb@um.dk
www.mexico.um.dk