Landefakta

LANDEFAKTA

Styreform: Føderal republik

Hovedstad: Washington DC

Befolkning: 325 mio (nr. 3 i verden)

Sprog: Engelsk

Areal: 9.629.091 km2 (223 gange større end Danmark og verdens 4. største land)

Religion
Omkring 77 % af befolkningen er kristne, 1,4 % betror sig til jødedommen, mens under 1 % til respektive religioner som islam, buddhisme og hinduisme. 

Tidsforskel
Pa det amerikanske kontinent strækker USA sig over 4 tidszoner. Østkysten: 6 timer bagud ift. Danmark
Vestkysten: 9 timer bagud ift. Danmark

Visum
Danske statsborgere er omfattet af det såkaldte Visa Waiver Program og skal ikke have visum til USA for turist- og forretningsrejser på op til 90 dage. Forudsætningen er at man medbringer forhåndsgodkendelsen og at ALLE rejsende uanset alder har eget pas og at passet er maskinlæsbart.

Endvidere skal man have ren straffeattest og må ikke være blevet for længe i USA under en tidligere rejse under Visa Waiver Program. Opfylder man ikke ovennævnte krav SKAL der søges visum via USA’s Ambassade i København. For information omkring ansøgning om visum tjek Den amerikanske Ambassade eller kontakt ambassaden på tlf. 3555 3144.

Forhåndsgodkendelse
Du skal inden afrejse til USA have en forhåndsgodkendelse fra de amerikanske myndigheder. Foretag din ESTA ansøgning her

Der opkræves et samlet gebyr på 14 USD pr. ESTA ansøgning – 4 USD ved afgivelsen af selve ansøgningen, og yderligere 10 USD når ansøgningen er blevet godkendt. Ender ansøger med at blive afvist vil de 4 USD IKKE blive refunderet ansøgeren. Ansøgningen skal være bekræftet SENEST 72 timer før afrejsen.

 

Det skal understreges, at afgivelsen af disse oplysninger, samt rigtigheden af disse, alene påhviler den rejsende. Manglende, eller mangelfuld afgivelse af oplysninger, kan medføre omfattende konsekvenser for den rejsende.

InterTravel har intet ansvar for (korrekt) afgivelse af ovennævnte oplysninger, hvorfor InterTravel ikke kan blive mødt med krav, der måtte udspringe heraf. Spørgsmål i forbindelse med afgivelse af oplysninger skal rettes til Den amerikanske Ambassade i Danmark. 

Forhåndsinformation til de Amerikanske myndigheder
De amerikanske myndigheder kræver, at nedenstående informationer er isat din/jeres flyreservation. Du/I bedes snarest muligt efter reservation sende os disse informationer eller en kopi af jeres pas.

  • Fulde navn som i passet
  • Fødselsdato og år
  • Nationalitet
  • Pas nummer
  • Udløbsdato af pas
  • Adresse for første overnatning i USA

Har du/I visum til USA, bedes visum nummer (8 cifret), udstedelsesdato, udstedelsessted samt fødeby medsendes.

Bagage
De amerikanske myndigheder har ret til at bryde aflåst bagage op.

Indrejse
Vær opmærksom på at man, ved indrejse til USA, skal have taget fingeraftryk og have scannet øjets iris.

Vaccinationer
På Danske Lægers Vaccinations Service´s hjemmeside www.sikkerrejser.dk, kan du læse om de relevante vaccinationer, der anbefales for rejser til USA. Vaccinationer er ikke påkrævet for rejser til USA, men det anbefales, at man lader sig vaccinere mod stivkrampe  og difteri. For mere information vedr. vaccinationer kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccination.

Rejseforsikring
Da det gule sygesikringskort ikke dækker i USA, anbefaler vi at man tegner en Gouda Rejseforsikring. Kontakt os for de aktuelle priser.

Valuta
Amerikanske dollar (USD). 100 USD  = ca. 610 danske kroner (mar18). Internationale kreditkort kan benyttes stort set alle steder i USA til indkøb, på restauranter og i hæveautomater.

Vand
Du bør ikke drikke vand fra vandhanen i USA. Køb flaskevand.

Drikkepenge
Drikkepenge er en del af amerikanernes løn, så giv gerne 10-15 %.

Elektricitet
USA har 120 V og anderledes flade stik, så husk en adapter.

Telefon og Internet
Mange mobilselskaber tilbyder fordelagtige priser på telefoni til og fra USA. Tjek din udbyder for detaljer. Skal du tilbringe længere tid i USA, kan det betale sig at købe en billig telefon inkl. taletid. De fleste hoteller og restauranter tilbyder wi-fi forbindelse.

Nyttige telefonnumre og adresser:
Embassy of Denmark
3200 Whitehaven St. NW
Washington DC 20008, USA
Tel +1 (202) 234-4300
E-mail: wasamb@um.dk
Hjemmeside: http://usa.um.dk